Informacja dla osób korzystających z żywienia w stołówce szkolnej
Powiatowego Zespołu nr 2 SOMSiT w Oświęcimiu.
Informujemy, że od dnia 01.03.2020r w stołówce szkolnej uruchomiony został program do wydawania posiłków „E-Stołówka”. Wszystkie osoby korzystające z żywienia wyposażone zostają w kartę zbliżeniową (+ holder, smycz). Warunkiem wydania posiłku jest zeskanowanie ww karty w czytniku kart znajdującym się na jadalni w punkcie wydawania posiłków. Karaty do wydawania posiłków są własnością szkoły.
- W przypadku zgubienia / zniszczenia karty, użytkownik ponosi koszt zakupu nowej karty w kwocie 10,00 zł.
- Wszystkie osoby kończące szkołę lub rezygnujące z żywienia na stołówce szkolnej zobowiązane są do zdania pobranej karty do intendenta.
- Nr konta na które należy wpłacać należność za zgubioną lub zniszczoną kartę do wydawania posiłków:
Bank Spółdzielczy w Andrychowie
91 8110 1023 2003 0312 0027 0006
Na przelewie w opisie należy wpisać: „Opłata za kartę” oraz imię i nazwisko użytkownika karty. Nowa karta zostanie wydana dopiero po dokonaniu wpłaty.
OGŁOSZENIE
Godziny wydawania posiłków
Śniadanie 6,30 – 10,00
Obiad 12,50- 14,50
Kolacja 18,00- 20,00
Nr konta na które należy wpłacać należność za internat i żywienie :
Bank Spółdzielczy w Andrychowie 37 8110 1023 2003 0312 0027 0008
Na przelewie należy w opisie wyszczególnić kwotę za żywienie i zakwaterowanie, oraz jakiego miesiąca dotyczy wpłata.
Zgłoszenia ucznia do korzystania z posiłków należy dokonywać co miesiąc ,telefonicznie lub osobiście u intendenta w stołówce szkolnej w godz.7:00-13,00
pod nr telefonu 33 842 32 25
OGŁOSZENIE
Opłaty za posiłki wnosi się w okresach miesięcznych za cały miesiąc z góry do 10 dnia bieżącego miesiąca, w którym następuje korzystanie z posiłków.
W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie wydawanie posiłków zostaje wstrzymane do czasu uregulowania należności.
OGŁOSZENIE
Uczniowie ponoszący pełną odpłatność za wyżywienie oraz korzystający z posiłków refundowanych są zobowiązani zgłaszać rezygnację z posiłków co najmniej do godz. 10.30 dnia poprzedzającego dzień korzystania z żywienia.
Brak zgłoszenia rezygnacji dla posiłków w tym również refundowanych – skutkuje naliczeniem odpłatności.
Płatności naliczonej dla posiłków refundowanych należy dokonać do 10 dnia następnego miesiąca.
W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie wydawanie posiłków zostaje wstrzymane do czasu uregulowania zaległości
OGŁOSZENIE !!!!
Ceny za posiłki dla ucznia obowiązujące od miesiąca Stycznia do Grudnia 2023 roku
Śniadanie 9,80, zł
Obiad 9,60 zł
Kolacja 9,70 zł
OPŁATY ZA ŻYWIENIE ( I – XII 2023 rok)
- Uczeń:
9,80 zł – śniadanie
9,60zł – obiad
9,70 zł – kolacja
- Uczeń uprawniony do bezpłatnego posiłku:
9,80zł – śniadanie
9,60 zł – obiad
9,70 zł – kolacja
Opłaty ponosi Ośrodek Pomocy Społecznej właściwy dla miejsca zamieszkania ucznia
lub w grupie młodzieży objętej szkoleniem centralnym z dotacji celowej właściwego Związku Sportowego
- Personel (pracownicy pedagogiczni, pracownicy administracji i obsługi):
24,40 zł – śniadanie
24,20 zł – obiad
24,30 zł – kolacja
- Inne osoby (grupy sportowe, grupy zorganizowane, itp.):
24,40zł – śniadanie
24,20 zł – obiad + należny podatek VAT
24,30 zł – kolacja
JADŁOSPIS
04.12.2023 Poniedziałek
Śniadanie
Granola na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Szynka ogonówka 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Parówki ,Ser biały
Obiad
Zupa Rosół domowy z makaronem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Filet panierowany z kurczaka (200g surowego nakładu mięsa) Ziemniaki , Mizeria, Woda mineralna,Jabłko
Kalorie: 1127 Białko: 22,4%, Tłuszcze 16,0% , Węglowodany 61,6%
Kolacja
Makaron z serem
Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)
Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,
Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,
(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Szynka ogonówka 50g,
Ser gouda40g
05.12.2023 Wtorek
Śniadanie
Kasza manna na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Szynka wiejska 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Ogórek zielony, Mozzarella,Ser biały na słodko,Kakao
Obiad
Zupa Krem z pomidorów z makaronem i szynką prażoną (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z marchewką i cebulą (200g surowego nakładu mięsa) Ryż , Kapusta pekińska w majonezie,Kompot owocowy,Gruszka
Kalorie: 1190 Białko: 23,8%, Tłuszcze 17,5% , Węglowodany 58,7%
Kolacja
Tosty z serem i szynką
Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)
Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,
Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,
(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Szynka wiejska 50g,
Ser gouda40g
06.12.2023 Środa
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Kiełbasa szynkowa 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Ogórek zielony, Ser Fromage,Jajko sadzone w papryce
Obiad
Zupa Krupnik (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Filet z kurczaka soute(200g surowego nakładu mięsa) Ziemniaki,Sałata ze śmietaną,Woda ,Baton
Kalorie: 1039 Białko: 23,3%, Tłuszcze 25,2% , Węglowodany 51,5%
Kolacja
Naleśniki z dżemem
Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)
Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,
Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,
(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Kiełbasa szynkowa 50g,
Ser gouda40g,Ogórek zielony
07.12.2023 Czwartek
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Szynka wiejska 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Ogórek zielony, Ser Mozzarella,Sałatka z tuńczyka ,Ogórek zielony
Obiad
Zupa Koperkowa z ryżem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Kotlet schabowy panierowany(200g surowego nakładu mięsa) Ziemniaki,Kapusta zasmażana,Kompot,Mandarynka
Kalorie: 1718 Białko: 16,5%, Tłuszcze 20,2% , Węglowodany 63,3%
Kolacja
Makaron z kiełbasą
Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)
Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,
Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,
(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Szynka wiejska 50g,
Ser gouda40g,Ogórek zielony
08.12.2023 Piątek
Śniadanie
Płatki jaglane na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Polędwica sopocka 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Obiad
Zupa Żurek z ziemniakami na kiełbasie (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Spaghetti (200g surowego nakładu mięsa) Kompot owocowy
Kalorie: 1884 Białko: 14,3%, Tłuszcze 14,1% , Węglowodany 71,6%
Kolacja
Ryż z jabłkami
Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)
Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,
Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,
(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Polędwica sopocka50g,
Ser gouda40g,Actimel