Informacja dla osób korzystających z żywienia w stołówce szkolnej
Powiatowego Zespołu nr 2 SOMSiT w Oświęcimiu.
Informujemy, że od dnia 01.03.2020r w stołówce szkolnej uruchomiony został program do wydawania posiłków „E-Stołówka”. Wszystkie osoby korzystające z żywienia wyposażone zostają w kartę zbliżeniową (+ holder, smycz). Warunkiem wydania posiłku jest zeskanowanie ww karty w czytniku kart znajdującym się na jadalni w punkcie wydawania posiłków. Karaty do wydawania posiłków są własnością szkoły.
- W przypadku zgubienia / zniszczenia karty, użytkownik ponosi koszt zakupu nowej karty w kwocie 10,00 zł.
- Wszystkie osoby kończące szkołę lub rezygnujące z żywienia na stołówce szkolnej zobowiązane są do zdania pobranej karty do intendenta.
- Nr konta na które należy wpłacać należność za zgubioną lub zniszczoną kartę do wydawania posiłków:
Bank Spółdzielczy w Andrychowie
91 8110 1023 2003 0312 0027 0006
Na przelewie w opisie należy wpisać: „Opłata za kartę” oraz imię i nazwisko użytkownika karty. Nowa karta zostanie wydana dopiero po dokonaniu wpłaty.
OGŁOSZENIE
Godziny wydawania posiłków
Śniadanie 6,30 – 10,30
Obiad 12,50- 14,50
Kolacja 18,00- 21,00
Nr konta na które należy wpłacać należność za internat i żywienie :
Bank Spółdzielczy w Andrychowie 37 8110 1023 2003 0312 0027 0008
Na przelewie należy w opisie wyszczególnić kwotę za żywienie i zakwaterowanie, oraz jakiego miesiąca dotyczy wpłata.
Zgłoszenia ucznia do korzystania z posiłków należy dokonywać co miesiąc ,telefonicznie lub osobiście u intendenta w stołówce szkolnej w godz.7:00-13,00
pod nr telefonu 33 842 32 25
OGŁOSZENIE
Opłaty za posiłki wnosi się w okresach miesięcznych za cały miesiąc z góry do 10 dnia bieżącego miesiąca, w którym następuje korzystanie z posiłków.
W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie wydawanie posiłków zostaje wstrzymane do czasu uregulowania należności.
OGŁOSZENIE
Uczniowie ponoszący pełną odpłatność za wyżywienie oraz korzystający z posiłków refundowanych są zobowiązani zgłaszać rezygnację z posiłków co najmniej do godz. 10.30 dnia poprzedzającego dzień korzystania z żywienia.
Brak zgłoszenia rezygnacji dla posiłków w tym również refundowanych – skutkuje naliczeniem odpłatności.
Płatności naliczonej dla posiłków refundowanych należy dokonać do 10 dnia następnego miesiąca.
W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie wydawanie posiłków zostaje wstrzymane do czasu uregulowania zaległości
OGŁOSZENIE !!!!
Ceny za posiłki dla ucznia obowiązujące od miesiąca Stycznia do Grudnia 2023 roku
Śniadanie 9,80, zł
Obiad 9,60 zł
Kolacja 9,70 zł
OPŁATY ZA ŻYWIENIE ( I – XII 2023 rok)
- Uczeń:
9,80 zł – śniadanie
9,60zł – obiad
9,70 zł – kolacja
- Uczeń uprawniony do bezpłatnego posiłku:
9,80zł – śniadanie
9,60 zł – obiad
9,70 zł – kolacja
Opłaty ponosi Ośrodek Pomocy Społecznej właściwy dla miejsca zamieszkania ucznia
lub w grupie młodzieży objętej szkoleniem centralnym z dotacji celowej właściwego Związku Sportowego
- Personel (pracownicy pedagogiczni, pracownicy administracji i obsługi):
24,40 zł – śniadanie
24,20 zł – obiad
24,30 zł – kolacja
- Inne osoby (grupy sportowe, grupy zorganizowane, itp.):
24,40zł – śniadanie
24,20 zł – obiad + należny podatek VAT
24,30 zł – kolacja
JADŁOSPIS
19.05.2023 Piątek
Śniadanie
Zupa mleczna z kaszą manną (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Szynka tradycyjna 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Pasztet z drobiu , papryka, ogórek zielony
Obiad
Zupa Krem z brokuła z groszkiem ptysiowym (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Strogonow (200g surowego nakładu mięsa) , Ryż , Woda mineralna, Banan
Kolacja
Zapiekanka z pieczarkami i serem gouda
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Szynka tradycyjna 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , Papryka, ogórek zielony
22.05.2023 Poniedziałek
Śniadanie
Zupa mleczna z kaszą jęczmienną (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Szynka wiejska 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Parówki 2 szt., Papryka
Obiad
Zupa Koperkowa z ryżem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Kotlet schabowy (200g surowego nakładu mięsa) , Ziemniaki , Mizeria ze śmietaną , Kompot, Banan
Kolacja
Ryz z jabłkami
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Szynka wiejska 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , Papryka, ogórek zielony
23.05.2023 Wtorek
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Polędwica sopocka 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Jajko sadzone w papryce, ogórek zielony
Obiad
Zupa Ogórkowa z ziemniakami (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Filet z kurczaka soute (200g surowego nakładu mięsa) , Ryż , Brokuł i kalafior z pary , Woda mineralna
Kolacja
Szaszłyki drobiowe z papryką i cebulką
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , ogórek zielony
24.05.2023 Środa
Śniadanie
Zupa mleczna z musli (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Kiełbasa szynkowa 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Twarożek półtłusty na słodko, Kakao
Obiad
Zupa Rosół domowy z makaronem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Filet z kurczaka po parysku (200g surowego nakładu mięsa) , Ziemniaki, Marchewka z groszkiem , Woda mineralna
Kolacja
Naleśniki z dżemem 2szt.
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Kiełbasa szynkowa 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , ogórek zielony
25.05.2023 Czwartek
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Szynka tradycyjna 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Jajko solo , Filet z makreli w pomidorach
Obiad
Zupa Kalafiorowa z ryżem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Schab soute (200g surowego nakładu mięsa) , Ziemniaki, Sałata w sosie winegre , Kompot owocowy, Jogurt jogobella
Kolacja
Zapiekanka z kiełbasą , cebulką i mozzarellą
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Szynka tradycyjna 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , ogórek zielony
26.05.2023 Piątek
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Polędwica sopocka 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Sałatka jarzynowa, ogórek zielony
Obiad
Zupa Kapusniak z ziemniakami na kiełbasie (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) , Potrawka z kurczaka (200g surowego nakładu mięsa), Ryż , Kompot owocowy
Kolacja
Makaron z serem
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , ogórek zielony
29.05.2023 Poniedziałek
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami jaglanymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Rolada z kurczaka 50g , ( drobiowa), Ser gouda 40g , Twaróg półtłusty, ogórek zielony, Jogurt Jogobella
Obiad
Zupa Jarzynowa z ziemniakami (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Spaghetti (200g surowego nakładu mięsa), Woda mineralna , Banan
Kolacja
Pizza z serem i szynką
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Rolada z kurczaka 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g ,
30.05.2023 Wtorek
Śniadanie
Zupa mleczna z kaszą manną (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Rolada z kurczaka 50g , ( drobiowa), Ser gouda 40g , Pasta z jaj , ogórek zielony
Obiad
Zupa Pomidorowa z lanym ciastem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Filet z kurczaka panierowany (200g surowego nakładu mięsa), Ziemniaki , Buraki , Kompot owocowy, Baton
Kolacja
Kluski na parze 2 szt. z sosem śmietankowym
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( wieprzowa) , Ser żółty gouda 40g
31.05.2023 Środa
Śniadanie
Zupa mleczna z ryżem (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Polędwica sopocka 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Ser mozzarella
Obiad
Zupa Pieczarkowa z makaronem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Kotlet mielony (200g surowego nakładu mięsa), Ziemniaki , Surówka z kiszonej kapusty, Woda mineralna,Drożdżówka z serem
Kolacja
Łazanki z kapustą i kiełbasą
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550)
zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%,
Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( wieprzowa) , Ser żółty gouda 40g ,
01.06.2023 Czwartek
Śniadanie
Zupa makaronem (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Szynka ogonówka50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, pasztet drobiowy, papryka
Obiad
Zupa Grysikowa (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,
Schab w sosie (200g surowego nakładu mięsa), Ziemniaki, Kapusta pekińska winegre, Kompot owocowy, Actimel
Kolacja
Makaron z truskawkami
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna
550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%,
Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Szynka ogonówka 50g( wieprzowa) , Ser żółty gouda 40g , Filet z makreli w pomidorach
02.06.2023 Piątek
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Polędwica sopocka 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Jajecznica
Obiad
Zupa Ziemniaczana z porami (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy )
, Gulasz wieprzowy (200g surowego nakładu mięsa), Kasza bulgur , Kompot, banan
Kolacja
Parówki 2 szt.
Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna
550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%,
Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( wieprzowa) , Ser żółty gouda 40g ,