Stołówka

Informacja dla osób korzystających z żywienia w stołówce szkolnej
Powiatowego Zespołu nr 2 SOMSiT w Oświęcimiu.

Informujemy, że od dnia 01.03.2020r w stołówce szkolnej uruchomiony został program do wydawania posiłków „E-Stołówka”. Wszystkie osoby korzystające z żywienia wyposażone zostają w kartę zbliżeniową (+ holder, smycz). Warunkiem wydania posiłku jest zeskanowanie ww karty w czytniku kart znajdującym się na jadalni w punkcie wydawania posiłków. Karaty do wydawania posiłków są własnością szkoły.

  • W przypadku zgubienia / zniszczenia karty, użytkownik ponosi koszt zakupu nowej karty w kwocie 10,00 zł.
  • Wszystkie osoby kończące szkołę lub rezygnujące z żywienia na stołówce szkolnej zobowiązane są do zdania pobranej karty do intendenta.
  • Nr konta na które należy wpłacać należność za zgubioną lub zniszczoną kartę do wydawania posiłków:

Bank Spółdzielczy w Andrychowie
91 8110 1023 2003 0312 0027 0006

Na przelewie w opisie należy wpisać: „Opłata za kartę” oraz imię i nazwisko użytkownika karty. Nowa karta zostanie wydana dopiero po dokonaniu wpłaty.

 

 


OGŁOSZENIE

Godziny wydawania posiłków

Śniadanie 6,30 – 10,00

Obiad       12,50- 14,50

Kolacja      18,00- 20,00


 

Nr konta na które należy wpłacać  należność  za internat i żywienie :

Bank Spółdzielczy w Andrychowie 37 8110 1023 2003 0312 0027 0008

Na przelewie należy w opisie wyszczególnić  kwotę za żywienie i zakwaterowanie, oraz jakiego miesiąca dotyczy wpłata.

Zgłoszenia ucznia do korzystania z posiłków należy dokonywać co miesiąc ,telefonicznie lub osobiście u intendenta w stołówce szkolnej w godz.7:00-13,00

pod nr telefonu 33 842 32 25


OGŁOSZENIE

Opłaty za posiłki wnosi się w okresach miesięcznych za cały miesiąc z góry  do 10 dnia bieżącego miesiąca, w którym następuje korzystanie z posiłków.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie wydawanie posiłków zostaje wstrzymane  do czasu uregulowania należności.


OGŁOSZENIE

Uczniowie ponoszący pełną odpłatność za wyżywienie oraz korzystający z posiłków refundowanych są zobowiązani zgłaszać rezygnację z posiłków co najmniej do godz. 10.30 dnia poprzedzającego dzień korzystania z żywienia.

Brak zgłoszenia rezygnacji dla posiłków w tym również refundowanych – skutkuje naliczeniem odpłatności.

Płatności naliczonej dla posiłków refundowanych należy dokonać do 10 dnia następnego miesiąca.
W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie wydawanie posiłków zostaje wstrzymane do czasu uregulowania zaległości

 

OGŁOSZENIE !!!!

Ceny za posiłki dla ucznia  obowiązujące od miesiąca Stycznia do Grudnia 2023 roku

Śniadanie     9,80, zł

Obiad            9,60 zł

Kolacja          9,70 zł

 

 

OPŁATY ZA ŻYWIENIE ( I – XII 2023 rok)

  • Uczeń:

9,80 zł – śniadanie

9,60zł – obiad

9,70 zł – kolacja

  • Uczeń uprawniony do bezpłatnego posiłku:

9,80zł – śniadanie

9,60 zł – obiad

9,70 zł – kolacja

Opłaty ponosi Ośrodek Pomocy Społecznej właściwy dla miejsca zamieszkania ucznia

lub w grupie młodzieży objętej szkoleniem centralnym z dotacji celowej właściwego Związku Sportowego

  • Personel (pracownicy pedagogiczni, pracownicy administracji i obsługi):

24,40 zł – śniadanie

24,20 zł – obiad

24,30 zł – kolacja

  • Inne osoby (grupy sportowe, grupy zorganizowane, itp.):

24,40zł – śniadanie

24,20 zł – obiad + należny podatek VAT

24,30 zł – kolacja

 

 

JADŁOSPIS

 

04.12.2023 Poniedziałek

Śniadanie

Granola na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Szynka ogonówka 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Parówki ,Ser biały

Obiad

Zupa Rosół domowy z makaronem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Filet panierowany z kurczaka (200g surowego nakładu mięsa) Ziemniaki , Mizeria, Woda mineralna,Jabłko

Kalorie: 1127 Białko: 22,4%, Tłuszcze 16,0% , Węglowodany 61,6%

Kolacja

Makaron z serem

Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)

Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,

Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,

(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Szynka ogonówka 50g,

Ser gouda40g

05.12.2023 Wtorek

Śniadanie

Kasza manna na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Szynka wiejska 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Ogórek zielony, Mozzarella,Ser biały na słodko,Kakao

Obiad

Zupa Krem z pomidorów z makaronem i szynką prażoną (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z marchewką i cebulą (200g surowego nakładu mięsa) Ryż , Kapusta pekińska w majonezie,Kompot owocowy,Gruszka

Kalorie: 1190 Białko: 23,8%, Tłuszcze 17,5% , Węglowodany 58,7%

Kolacja

Tosty z serem i szynką

Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)

Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,

Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,

(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Szynka wiejska 50g,

Ser gouda40g

06.12.2023 Środa

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Kiełbasa szynkowa 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Ogórek zielony, Ser Fromage,Jajko sadzone w papryce

Obiad

Zupa Krupnik (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Filet z kurczaka soute(200g surowego nakładu mięsa) Ziemniaki,Sałata ze śmietaną,Woda ,Baton

Kalorie: 1039 Białko: 23,3%, Tłuszcze 25,2% , Węglowodany 51,5%

Kolacja

Naleśniki z dżemem

Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)

Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,

Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,

(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Kiełbasa szynkowa 50g,

Ser gouda40g,Ogórek zielony

07.12.2023 Czwartek

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Szynka wiejska 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Ogórek zielony, Ser Mozzarella,Sałatka z tuńczyka ,Ogórek zielony

Obiad

Zupa Koperkowa z ryżem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Kotlet schabowy panierowany(200g surowego nakładu mięsa) Ziemniaki,Kapusta zasmażana,Kompot,Mandarynka

Kalorie: 1718 Białko: 16,5%, Tłuszcze 20,2% , Węglowodany 63,3%

Kolacja

Makaron z kiełbasą

Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)

Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,

Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,

(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Szynka wiejska 50g,

Ser gouda40g,Ogórek zielony

08.12.2023 Piątek

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku, Bułka pszenna 1szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda, Polędwica sopocka 50g ( wieprzowa), Ser gouda 40g, Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Obiad

Zupa Żurek z ziemniakami na kiełbasie (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Spaghetti (200g surowego nakładu mięsa) Kompot owocowy

Kalorie: 1884 Białko: 14,3%, Tłuszcze 14,1% , Węglowodany 71,6%

Kolacja

Ryż z jabłkami

Bułka pszenna 1 szt.(100g,mąka pszenna550,Tłuszcze roślinne,cukier)

Masło 82%,Pomidor,Ogórek,Sałata zielona,Herbata czarna z cytryną,

Chleb słonecznikowy(słonecznik,woda,mąka)Chleb pszenno żytni,

(mąka pszenna 550,żytnia750,glukoza,miód,woda)Polędwica sopocka50g,

Ser gouda40g,Actimel

Comments are closed.