Stołówka

Informacja dla osób korzystających z żywienia w stołówce szkolnej
Powiatowego Zespołu nr 2 SOMSiT w Oświęcimiu.

Informujemy, że od dnia 01.03.2020r w stołówce szkolnej uruchomiony został program do wydawania posiłków „E-Stołówka”. Wszystkie osoby korzystające z żywienia wyposażone zostają w kartę zbliżeniową (+ holder, smycz). Warunkiem wydania posiłku jest zeskanowanie ww karty w czytniku kart znajdującym się na jadalni w punkcie wydawania posiłków. Karaty do wydawania posiłków są własnością szkoły.

  • W przypadku zgubienia / zniszczenia karty, użytkownik ponosi koszt zakupu nowej karty w kwocie 10,00 zł.
  • Wszystkie osoby kończące szkołę lub rezygnujące z żywienia na stołówce szkolnej zobowiązane są do zdania pobranej karty do intendenta.
  • Nr konta na które należy wpłacać należność za zgubioną lub zniszczoną kartę do wydawania posiłków:

Bank Spółdzielczy w Andrychowie
91 8110 1023 2003 0312 0027 0006

Na przelewie w opisie należy wpisać: „Opłata za kartę” oraz imię i nazwisko użytkownika karty. Nowa karta zostanie wydana dopiero po dokonaniu wpłaty.

 

 


OGŁOSZENIE

Godziny wydawania posiłków

Śniadanie 6,30 – 10,30

Obiad       12,50- 14,50

Kolacja      18,00- 21,00


 

Nr konta na które należy wpłacać  należność  za internat i żywienie :

Bank Spółdzielczy w Andrychowie 37 8110 1023 2003 0312 0027 0008

Na przelewie należy w opisie wyszczególnić  kwotę za żywienie i zakwaterowanie, oraz jakiego miesiąca dotyczy wpłata.

Zgłoszenia ucznia do korzystania z posiłków należy dokonywać co miesiąc ,telefonicznie lub osobiście u intendenta w stołówce szkolnej w godz.7:00-13,00

pod nr telefonu 33 842 32 25


OGŁOSZENIE

Opłaty za posiłki wnosi się w okresach miesięcznych za cały miesiąc z góry  do 10 dnia bieżącego miesiąca, w którym następuje korzystanie z posiłków.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie wydawanie posiłków zostaje wstrzymane  do czasu uregulowania należności.


OGŁOSZENIE

Uczniowie ponoszący pełną odpłatność za wyżywienie oraz korzystający z posiłków refundowanych są zobowiązani zgłaszać rezygnację z posiłków co najmniej do godz. 10.30 dnia poprzedzającego dzień korzystania z żywienia.

Brak zgłoszenia rezygnacji dla posiłków w tym również refundowanych – skutkuje naliczeniem odpłatności.

Płatności naliczonej dla posiłków refundowanych należy dokonać do 10 dnia następnego miesiąca.
W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie wydawanie posiłków zostaje wstrzymane do czasu uregulowania zaległości

 

OGŁOSZENIE !!!!

Ceny za posiłki dla ucznia  obowiązujące od miesiąca Stycznia do Grudnia 2023 roku

Śniadanie     9,80, zł

Obiad            9,60 zł

Kolacja          9,70 zł

 

 

OPŁATY ZA ŻYWIENIE ( I – XII 2023 rok)

  • Uczeń:

9,80 zł – śniadanie

9,60zł – obiad

9,70 zł – kolacja

  • Uczeń uprawniony do bezpłatnego posiłku:

9,80zł – śniadanie

9,60 zł – obiad

9,70 zł – kolacja

Opłaty ponosi Ośrodek Pomocy Społecznej właściwy dla miejsca zamieszkania ucznia

lub w grupie młodzieży objętej szkoleniem centralnym z dotacji celowej właściwego Związku Sportowego

  • Personel (pracownicy pedagogiczni, pracownicy administracji i obsługi):

24,40 zł – śniadanie

24,20 zł – obiad

24,30 zł – kolacja

  • Inne osoby (grupy sportowe, grupy zorganizowane, itp.):

24,40zł – śniadanie

24,20 zł – obiad + należny podatek VAT

24,30 zł – kolacja

 

JADŁOSPIS

19.05.2023 Piątek

Śniadanie

Zupa mleczna z kaszą manną (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Szynka tradycyjna 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Pasztet z drobiu , papryka, ogórek zielony

Obiad

Zupa Krem z brokuła z groszkiem ptysiowym (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Strogonow (200g surowego nakładu mięsa) , Ryż , Woda mineralna, Banan

Kolacja

Zapiekanka z pieczarkami i serem gouda

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Szynka tradycyjna 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , Papryka, ogórek zielony

22.05.2023 Poniedziałek

Śniadanie

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Szynka wiejska 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Parówki 2 szt., Papryka

Obiad

Zupa Koperkowa z ryżem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Kotlet schabowy (200g surowego nakładu mięsa) , Ziemniaki , Mizeria ze śmietaną , Kompot, Banan

Kolacja

Ryz z jabłkami

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Szynka wiejska 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , Papryka, ogórek zielony

23.05.2023 Wtorek

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Polędwica sopocka 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Jajko sadzone w papryce, ogórek zielony

Obiad

Zupa Ogórkowa z ziemniakami (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Filet z kurczaka soute (200g surowego nakładu mięsa) , Ryż , Brokuł i kalafior z pary , Woda mineralna

Kolacja

Szaszłyki drobiowe z papryką i cebulką

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , ogórek zielony

24.05.2023 Środa

Śniadanie

Zupa mleczna z musli (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Kiełbasa szynkowa 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Twarożek półtłusty na słodko, Kakao

Obiad

Zupa Rosół domowy z makaronem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Filet z kurczaka po parysku (200g surowego nakładu mięsa) , Ziemniaki, Marchewka z groszkiem , Woda mineralna

Kolacja

Naleśniki z dżemem 2szt.

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Kiełbasa szynkowa 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , ogórek zielony

25.05.2023 Czwartek

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Szynka tradycyjna 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Jajko solo , Filet z makreli w pomidorach

Obiad

Zupa Kalafiorowa z ryżem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Schab soute (200g surowego nakładu mięsa) , Ziemniaki, Sałata w sosie winegre , Kompot owocowy, Jogurt jogobella

Kolacja

Zapiekanka z kiełbasą , cebulką i mozzarellą

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Szynka tradycyjna 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , ogórek zielony

26.05.2023 Piątek

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami owsianymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Polędwica sopocka 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Sałatka jarzynowa, ogórek zielony

Obiad

Zupa Kapusniak z ziemniakami na kiełbasie (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) , Potrawka z kurczaka (200g surowego nakładu mięsa), Ryż , Kompot owocowy

Kolacja

Makaron z serem

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g , ogórek zielony

29.05.2023 Poniedziałek

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jaglanymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Rolada z kurczaka 50g , ( drobiowa), Ser gouda 40g , Twaróg półtłusty, ogórek zielony, Jogurt Jogobella

Obiad

Zupa Jarzynowa z ziemniakami (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Spaghetti (200g surowego nakładu mięsa), Woda mineralna , Banan

Kolacja

Pizza z serem i szynką

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Rolada z kurczaka 50g( drobiowa) , Ser żółty gouda 40g ,

30.05.2023 Wtorek

Śniadanie

Zupa mleczna z kaszą manną (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Rolada z kurczaka 50g , ( drobiowa), Ser gouda 40g , Pasta z jaj , ogórek zielony

Obiad

Zupa Pomidorowa z lanym ciastem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Filet z kurczaka panierowany (200g surowego nakładu mięsa), Ziemniaki , Buraki , Kompot owocowy, Baton

Kolacja

Kluski na parze 2 szt. z sosem śmietankowym

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( wieprzowa) , Ser żółty gouda 40g

31.05.2023 Środa

Śniadanie

Zupa mleczna z ryżem (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Polędwica sopocka 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Ser mozzarella

Obiad

Zupa Pieczarkowa z makaronem (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Kotlet mielony (200g surowego nakładu mięsa), Ziemniaki , Surówka z kiszonej kapusty, Woda mineralna,Drożdżówka z serem

Kolacja

Łazanki z kapustą i kiełbasą

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550)

zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%,

Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( wieprzowa) , Ser żółty gouda 40g ,

01.06.2023 Czwartek

Śniadanie

Zupa makaronem (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Szynka ogonówka50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, pasztet drobiowy, papryka

Obiad

Zupa Grysikowa (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy ) ,

Schab w sosie (200g surowego nakładu mięsa), Ziemniaki, Kapusta pekińska winegre, Kompot owocowy, Actimel

Kolacja

Makaron z truskawkami

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna

550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%,

Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Szynka ogonówka 50g( wieprzowa) , Ser żółty gouda 40g , Filet z makreli w pomidorach

02.06.2023 Piątek

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami owsianymi (Mleko 2%,), Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna 550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%, Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , Polędwica sopocka 50g , ( wieprzowa), Ser gouda 40g , Jajecznica

Obiad

Zupa Ziemniaczana z porami (na wywarze mięsno warzywnym marchew,pietruszka,seler,przyprawy )

, Gulasz wieprzowy (200g surowego nakładu mięsa), Kasza bulgur , Kompot, banan

Kolacja

Parówki 2 szt.

Bułka pszenna 1 szt. (100g, maka pszenna

550,zakwas,woda ,cukier,tłuszcze roślinne ,)Masło 82%,

Pomidor, Sałata zielona , Herbata czarna z cytryną ,Chleb słonecznikowy (słonecznik,woda,mąka),Chleb pszenno-żytni(mąka pszenna, 750,żytnia 720,glukoza,miód,woda , drożdże), Polędwica sopocka 50g( wieprzowa) , Ser żółty gouda 40g ,

Comments are closed.